DOAMNEI DOCTOR, CU DRAGOSTE!

„Mâine, ca şi azi, viaţa medicului va fi eroică, grea,

neliniştitoare şi uneori sublimă”

Andre Maurois

Pacienţi dificili, fricoşi, nerăbdători, greu de convins, insuportabili. Din categoria lor fac şi eu parte. Mă aliez în regim de urgenţă cu neglijenţa, indiferenţa şi amân inconştient un consult preventiv, totdeauna vindecător. Responsabil faţă de propria viaţă, conştient de sănătatea corpului tău ar trebui să fii mereu, dar năbădăioasa fire omenească e condamnată să trăiască suportând suferinţa. Şi, mai rău, să convieţuiască (in)conştient cu ea.

Însă, când ochii nu te mai ajută să mergi pe drumul către casă, nici măcar cu sprijinul ochelarilor cu lentile groase, când lectura, altădată o plăcere, devine chin dureros-organic, când semenii tăi ţi se par doar umbre, te scuturi ca viteazul din poveste şi, după un pahar de apă vie, începi să „vezi” soluţii, pe care tot temător, le despici, le analizezi, dar nu le mai laşi la dospit. Măcar din respect pentru tine însăţi, credinţa instinctul şi recomandările îţi stau la îndemână. Credinţa în mâna în-Dumnezeită a medicului, instinctul şi încrederea în gorjenii noştri apreciaţi în domeniu, din ce în ce mai mulţi pentru a fi invidiaţi.              

Recomandările autorizate şi validate de competenţele profesionale m-au condus spre Doamna Doctor Monica Maria Armegioiu, absolventă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, elevă de excepţie în vremuri în care şcoala construia, ca și acum, doar oameni şi destine. Întâlnirea noastră a stat sub semnul unei reuşite chirurgicale care mi-a redat încrederea în puterea luminii ochilor mei de a vedea clar şi nuanţat lumea.              

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, pentru omenie, pentru zâmbetul tămăduitor şi sincer al fiecărei dimineţi.

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, pentru profesionalismul şi dăruirea dumneavoastră.

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, pentru exerciţiul demnităţii şi al onestităţii, pe care societatea românească le compromite în fiecare secundă.

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, pentru răbdarea generoasă, risipită faţă de toţi pacienţii prea puţin conştienţi faţă de propria viaţă.

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, echipei dumneavoastră, medicilor rezidenţi. România nu e pierdută dacă mentoratul tinerilor e asigurat de medici ca dumneavoastră.              

Vă mulţumesc, minunată Doamnă Doctor, Monica Maria Armegioiu, pentru fiecare clipă în care văd că lumea e o mirare.

Elena Roată

Vizualizări: 3,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: