Tomograf la spitalul din Novaci

Pacienţii Spitalului Orăşenesc Novaci vor putea beneficia în curând de servicii de imagistică medicală. Un computer tomograf a fost instalat în ambulatoriul spitalului, urmând să fie pus în funcţiune până la sfârşitul acestui an.

Computerul tomograf a fost adus la Novaci de o firmă din Bucureşti, care a pus în funcţiune un astfel de aparat şi la Rovinari. Tomograful de la Novaci este din Germania şi a fost montat într-o încăpere complet renovată de la parterul Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Novaci.

După ce va fi pus în funcţiune, bolnavii din zonă nu vor mai fi nevoiţi să meargă pentru astfel de investigaţii la Târgu Cărbuneşti sau Târgu Jiu. „A venit tomograful, a venit prima autorizare, urmează să o ia şi pe ultima. Până la sfârşitul anului va fi funcţional. Are o capacitate foarte bună, în sensul că greutatea bolnavului care poate să fie investigat este până la 180 de kg. Şi aici, în zonă, sunt oameni cu destulă greutate, dar pentru toată lumea este foarte bine pentru că, în general, tomografele care sunt în judeţ, din câte ştiu, au o restricţie până în 120 de kg. Sper ca la noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate să intre şi dânşii, să fie decontarea directă, să nu fie făcută între spital şi firmă”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Pentru pacienţii unităţii medicale pentru care medicii specialişti solicită efectuarea unei tomografii, costurile sunt suportate de spital. Celelalte persoane care vor efectuarea unei investigaţii de imagistică medicală trebuie să suporte cheltuielile, undeva la 140 de lei. Specialiştii care vor manevra aparatura sunt ai firmei private care a adus computerul tomograf.

Vizualizări: 4,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: