Doar jumătate dintre fermieri au solicitat subvenţiile APIA

Mai puţin de jumătate dintre fermierii judeţului Gorj au solicitat subvenţii APIA, până la sfârşitul lunii aprilie. Asta în condiţiile termenul de depunere a cererilor fără penalizări expiră pe data de 16 mai. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Gorj a înregistrat doar circa 11.000 de cereri unice de plată, în condiţiile sunt aşteptaţi să-şi depună documentele 23.400 de fermieri. „La sfârşitul zilei de 30 aprilie, pentru că funcţionarii APIA au lucrat şi sâmbătă, fermierii îşi depuseseră 11.125 de cereri pentru o suprafaţă de 34.700 de hectare. Suntem abia la jumătate din numărul de fermieri planificaţi”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Conducerea instituţiei atenţionează agricultorii că perioada de depunere fără penalizări a cererilor de plată va continua până la data de 16 mai. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după această dată, în termen de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. „După data de 16 mai şi până la 10 iunie, inclusiv, fermierii îşi mai pot depune cererea dar cu penalităţi de 1% pe zi de întârziere. Ne aşteptăm ca în zilele următoare numărul cererilor să crească. Ne vom adapta programul de lucru în aşa fel încât să putem primi toţi fermieri care se adresează cu o cerere eligibilă instituţiei noastre”, a mai precizat Constantin Negrea.
Solicitările depuse după data de 10 iunie nu mai sunt acceptate la plată pentru anul în curs.

Vizualizări: 1,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: