Documente decisive pentru Ansamblul Brancusi

Intr-o tacere de mormant, fara nicio dezbatere publica, Consiliul Local Tg Jiu adopta azi niste documente decisive pentru Ansamblul Brancusi, ajuns in stadiu de semi-ruină.

In secret, fara niciun criteriu, au fost angajati un SRL si niste specialisti - si srl-ul si specialistii tinuti la secret pana de curand - care, in schimbul unor sume ... secrete, au elaborat un nou program de monitorizare, intretinere si conservare a Ansamblului Brancusi, care va fi votat azi de yes-menii din C.L. Tg Jiu.

Intrebari:

- de ce nu mai e bun fostul program, elaborat in 2003, la comanda Ministerului Culturii

- cine a dat dispozitie ca, din 2013, sa nu mai fie aplicat fostul proogram, sa nu se mai faca nicio operatiune de intretinere si conservare, TIMP DE 6 ANI, in asa fel incat capodoperele sa ajunga la stadiul de semi-RUINE, de azi??? De ce nu raspunde nimeni PENAL pentru crima asta???

- cum au fost selecatati firma si specialistii care au elaborat noul program? De ce au fost tinuti la secret? Cati bani au primit?

- cate milioane de euro, bani europeni, au primit Roxana Radvan si Institutul National de Optoelectronica, sub pretextul cercetarii Ansamblului Brancusi? De ce tace Roxana Radvan despre starea de semi-ruina a Ansamblului Brancusi? Si ei ii sunt mai dragi milioanele, decat Brancusi?

- in noul program scrie ca trebuie externalizate majoritatea operatiunilor legate de Ansamblul Brancusi. Externalizarea va beneficia de aceeasi transparenta? Se mai justifica sa platim si parazitii imbecili si bugetofagi de la Centrul Brancusi?

- cat timp le mai trebuie procurorilor din Gorj sa finalizeze cercetarile in dosarul penal deschis in 2013, referitor la spalarea cu jet de apa sub presiune a capodoperelor brancusiene din piatra?

- de ce consilierii locali n-au primit nicio informare pana azi despre initierea noului program? De ce se complac in situatia asta de miserupisti si habarnisti fata de Ansamblul Brancusi, din moment ce e tot ce avem mai de pret, la Tg Jiu???

Narcis Daju, jurnalist GorjNews

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: