Documentul care spulberă speranţele minerilor şi energeticienilor

Cei aproape 19 mii de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar putea lua prima de Crăciun la anul sau deloc. Cel puţin asta reiese dintr-un document trimis la redacţia Pandurul. De menţionat este faptul că directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a negat existenţa unei asemenea hotărâri de Directorat. Hotărârea, ataşată la acest articol, a fost luată în data de 11 decembrie şi arată că administraţia CE Oltenia a luat decizia de a nu redistribui anul acesta fondul de salarii, ci în ianuarie 2014.

În data de 11 decembrie, în „toiul discuţiilor“ cu cei trei lideri de sindicat Ion Ruşeţ, Ioan Feurdean şi Aurel Nanu, patru membri din Directoratul CE Oltenia au respins propunerea de a fi redistribuită economia la fondul de salarii sub formă de primă de Crăciun. În a doua propoziţie din hotărârea semnată de directorul general Laurenţiu Ciurel este anunţat faptul că „Se amână decizia până la sfârşitul lunii ianuarie 2014, când se va putea stabili cu exactitate economia la fondul de salarii pe anul 2013“. Surse din cadrul companiei spun că a fost deja calculată suma ce ar trebui redistribuită de la fondul de salarii, în jur de 200 de miliarde de lei vechi. Cu aceşti bani, compania energetică ar putea da prime de 700 de lei de Crăciun.

Cei patru directori care au votat această hotărâre sunt Daniel Antonie - director Divizia Minieră, Aurel Medinţu - director Divizia Energetică, Ion Petroniu - director Strategii Dezvoltare şi Laurenţiu Ciurel, preşedintele Directoratului.

Contactat telefonic, directorul Aurel Medinţu a declarat că nu s-a luat nicio decizie şi că sunt discuţii şi analize în continuare.

Sindicatele: O nouă încălcare a CCM-ului

Decizia Directoratului nu este confirmată nici de sindicalişti. Ei spun că până acum nu au fost anunţaţi, ba mai mult, că negocierile continuă săptămâna viitoare. Liderul sindical Marin Golea a menţionat că, dacă această decizie există, ea încalcă Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

 „Deocamdată nu am intrat în posesia acestei hârtii, dar vreau să vă spun că ea încalcă un articol din Contractul Colectiv de Muncă. Acolo spune că economia de la fondul de salarii se redistribuie la sfârşitul anului. Obligatoriu. De ce nu facem ca anul trecut şi cum a făcut de obicei? Se distribuie în luna decembrie o parte şi diferenţa în ianuarie, după ce se închide anul“, a declarat Golea.

El spune că modul în care administraţia a procedat nu mai miră. „Ne-au lăsat impresia că o să negociem şi au dat această hotărâre. Asta e o meteahnă mai veche a domnului Ciurel, şi la Rovinari tot prin dispoziţii lucra. Face acest lucru din răutate“, mai spune Golea. Scopul lui Ciurel este de a obţine profit pentru a lua şi el bonusuri, iar un mijloc poate fi şi renunţarea acordării de prime minerilor şi energeticienilor.

 Page_1_ceo

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: