Vicepreşedinte PSD, plătit să demită un sindicalist din minerit

Vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, Gheorghe Pecingină, a fost angajat de Nicolae Pavel, coordonatorul acţiunii de strângere de semnături pentru demiterea liderului de sindicat de la Cariera Poiana, Ion Răducu. Pavel spune că l-a angajat pe Pecingină pentru a evita probleme cu Ion Răducu şi susţine că nu ştia că e lider PSD. În acelaşi timp, Gheorghe Pecingină spune că activitatea sa la Cariera Poiana are loc în baza unui contract, este plătit cu trei milioane de lei vechi pentru acest lucru şi are aprobarea directorului Aurel Medinţu pentru a intra în carieră.

Aceasta este a doua încercare a lui Nicolae Pavel de a-l schimba pe liderul Ion Răducu. Prima listă de semnături a fost anulată după ce au apărut persoane care au spus că nu au semnat schimbarea liderului, deşi apăreau pe tabel. Astfel, de câteva zile, înarmat cu o imprimantă, Pecingină face copii după buletinele oamenilor, dar le cere şi semnătura olografă, spune liderul Ion Răducu. „Nu se poate ca un lider PSD să intre în carieră şi să facă aşa ceva. A venit cu o imprimantă şi face copii după buletinele oamenilor. Nu s-a mai pomenit aşa ceva! Am o avut o discuţie elegantă cu dumnealui şi mi-a spus că are hârtie semnată de Ciurel ca să intre în carieră. Eu le-am spus oamenilor, poate vă treziţi toţi membri PSD. A spus că se autosuspendă din PSD. M-am interesat şi nu a făcut-o“, a declarat Răducu.

Liderul sindical spune că întreaga acţiune este coordonată din biroul directorului general Laurenţiu Ciurel. „Şi Ciurel vine de la PSD, şi Pecingină la fel“, mai spune Răducu.

Pavel l-a cunoscut pe Pecingină la televizor

Pavel spune că l-a cunoscut pe Gheorghe Pecingină la o emisiune TV şi avocatul s-a oferit să-l ajute. „Domnul Pecingină ne-a spus cum să facem ca să nu mai conteste nimeni semnăturile. Acum l-am angajat pe domnul Pecingină şi cred că am strâns vreo 170 şi ceva de semnături, dar cred că o să reuşim să le strângem. Mai continuăm şi săptămâna de vine. Avem nevoie de 200 şi ceva de semnături. Când spun 300 şi ceva de oameni că nu te mai vor şi tu ce faci, stai acolo, ameninţi, a sunat oamenii, i-a luat la rând“, a spus Pavel.

Nicolae Pavel a mai spus că pentru acest serviciu Pecingină primeşte trei milioane de lei vechi. „Oamenii ştiu adevărul, ştiu ce a făcut acest lider“, a mai spus Pavel.

Pecingină: Am contract cu Pavel

Avocatul Gheorghe Pecingină, vicepreşedinte la PSD Târgu Jiu, confirmă faptul că este angajat de Pavel. Pecingină spune că supraveghează modul de strângere a semnăturilor recomandând ca pe copiile buletinelor să fie şi semnătura salariatului, pentru a evita contestarea lor în instanţă. „Conform statutului se semnează o petiţie pentru demiterea domnului Răducu. S-au strâns în jur de 200 şi este nevoie de 215 de semnături“, a spus Pecingină, care cunoaşte foarte bine cazul de la Poiana. De mai multe ori a fost invitat la emisiuni alături de Pavel şi a susţinut schimbarea liderului.

El spune că apartenenţa sa la PSD nu înseamnă că nu mai poate să-şi exercite meseria de avocat. El a declarat acum câteva săptămâni că se va autosuspenda din PSD pentru a-l ajuta pe Pavel să scape de liderul de la Cariera Poiana, dar nu a făcut acest lucru. „Da, am zis, dar am vorbit cu domnul Golea care mi-a zis că nu e cazul. Nu mă duc eu să-i chem pe oameni, pe mine m-a angajat domnul Pavel“. El mai spune că nu are nicio legătură faptul că are  funcţie în PSD cu activitatea sa de avocat. „Eu nu mai pot profesa? Eu am luat bani, am fost plătit, am tăiat chitanţă, contract. Să nu mai profesez pentru că sunt vicepreşedinte PSD?, spune acesta.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: