Medic: Suntem expuși la malpraxis de dimineața până seara

Șeful Secției ORL a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu recunoaște realitatea din unitatea spitalicească în care-și desfășoară activitatea. Gheorghe Stanciu a declarat că medicii de aici sunt expuși la malpraxis de dimineața și până seara, asta din cauza condițiilor în care lucrează. Mai mult, Gheorghe Stanciu susține că personalul este suspectat degeaba că fură din spital, pentru că s-a ajuns în situația în care nu mai este nimic de furat.

Gheorghe Stanciu, medicul șef al Secției ORL, a dezvăluit situația din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, care nu este una tocmai bună, așa cum dau de înțeles cei care conduc unitatea spitalicească din Târgu-Jiu. Medicul recunoaște că el și colegii lui sunt zilnic expuși la malpraxis, asta din cauză că nu au nici aparatura necesară, dar nici medicamente și materiale sanitare conform protocoalelor. „Noi suntem expuși la malpraxis de dimineața până seara, în sensul că lucrăm cu aparat de anestezie care  are nu știu câți ani, lucrăm cu masă veche. Din punctul ăsta de vedere trebuie să ne dea calificativul foarte bine, pentru că în condițiile astea în care lucrăm totuși ne desfășurăm activitatea, ceea ce înseamnă că suntem buni”, a spus Stanciu.

Bugetul pe un an, pentru dotarea unei secţii

Medicul Gheorghe Stanciu susține că degeaba li se cer liste cu cele necesare în secții la fiecare început de an, pentru că oricum nu se achiziționează nimic sau se cumpără ceva care nu e de strictă necesitate. De exemplu, în Secția ORL ar trebui repartizat tot bugetul Ministerului Sănătății pe un an pentru a fi echipată conform standardelor și protocoalelor în vigoare. „Ne pun pe fiecare șef de secție să scriem de ce avem nevoie în secție ca să ne desfășurăm activitatea bine. Eu în secția de ORL, dacă mă apuc să scriu acolo pe hârtie de ce am nevoie ca să îmi desfășor activitatea conform normelor și conform protocoalelor, nu ajunge bugetul Ministerului Sănătății pentru un an de zile. Mai bine ar veni să spună: domnul doctor, pentru secția de ORL am anul ăsta 10.000 de euro, ce îți crapă buza ție să îți iau de banii ăștia? Nu să cumpere ce vor ei și să mă trezesc că ia un aparat, dar care nu e de maximă necesitate”, a spus medicul.

Nu mai e nimic de furat din spital

Stanciu a ținut să precizeze și faptul că situația este atât de gravă și spitalul este atât de slab finanțat, încă degeaba cadrele medico-sanitare sunt acuzate că fură diferite lucruri din unitatea spitalicească, pentru că nu mai este nimic de furat. „Eu înțeleg că sunt și furturi, dar nu sunt atât de multe. Sistemul e subfinanțat. Ce să se fure din spital? O seringă? Un perfuzor? Ce dracu să se fure, că mâncare nu are de unde să se fure, cearșafuri nu are de unde să se fure sau alte chestii. Medicamente nici atât, că sunt așa cum sunt. Nu cred că asta e problema”, a mai precizat Gheorghe Stanciu.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: