Angajaţii de la Cariera Roşiuţa au donat sânge pentru colegul lor

Muncitorii de la Cariera Roşiuţa s-au prezentat ieri în număr mare la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu şi au donat sânge pentru colegul lor aflat în stare gravă la spitalul Floreasca din Capitală. Ninel Cernăianu are nevoie zilnic de doi litri de sânge pentru a face transfuzii. Printre cei care au donat sânge s-au numărat inclusiv subalterni de-ai lui.

17 angajaţi de la Cariera Roşiuţa au dat dovadă ieri de solidaritate faţă de colegul lor aflat în suferinţă.  Bărbatul în vârstă de 41 de ani, tatăl a doi copii minori, a suferit o intervenţie chirurgicală, în zona şoldului, cu complicaţii, şi are nevoie zilnic de transfuzii cu sânge grupa B3 Pozitiv. “Colegul nostru face 11 zile de când se află în spital. A fost luat de la cursuri de la Săcelu, i s-a făcut rău, a fost adus la Târgu Jiu şi de aici a fost trimis la Bucureşti. Am discutat la Centrul de Transfuzii, s-a strâns rezerva şi s-a transmis în capitală, iar noi o completăm. Dacă nu va fi suficient, vom continua această campanie ca să venim în sprijinul lui. Sunt din toate sectoarele salariaţi care au venit astăzi aici”, a spus Nelu Roşca, liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa.

au_donat_sange_pt_colegul_lor

Cei care au donat sânge au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ninel Cernăianu. “Este colegul nostru, lucrează la Sectorul 3, un om deosebit pe care trebuie să-l ajutăm. Iubea ceea ce făcea. Ne-a mişcat situaţia lui. Am mai donat sânge, tot pentru astfel de cazuri. Sperăm să se facă bine şi voi mai dona dacă va mai avea nevoie”, a spus Bogdan Croitoru, lăcătuş mecanic.

Subalternii, primii la donat de sânge

Printre cei care au donat sânge s-au numărat şi subalterni direcţi ai conducătorului de formaţie, Ninel Cernăianu. Deşi puteau să aibă ziua liberă conform legii, cu toţii s-au întors la lucru. “Este colegul meu, eu dădeam şi dacă maică-sa avea nevoie. Îi doresc sănătate maximă. Nu-mi trebuie recompensă, nici nu mă interesează scutirea de la muncă, mă întorc la lucru după ce termin aici. Dacă te răsplăteşte cineva, gestul nu mai are niciun farmec”, a spus Ion Văduva, excavatorist.

ion_Vaduva

Aprecieri

Conducerea Centrului de Transfuzii Târgu Jiu a aplaudat iniţiativa angajaţilor de la Cariera Roşiuţa. “Toate iniţiativele de acest gen le-am apreciat foarte mult pentru că sunt grupuri de aparţinători care pot să ajute bolnavul care are nevoie de sânge. Cei care au venit sunt colegii acestui bolnav, care se găseşte la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Noi le mulţumim pe această cale tuturor şi donatorilor noştri permanenţi care de fapt asigură stocul de sânge ca atunci când este o urgenţă să putem să oferim bolnavului în cauză, dar şi aparţinătorilor care sunt receptivi şi care doresc să ne ajute pe noi, bolnavii în cauză, chiar să ne refacem stocul după ce am folosit pentru urgenţe”, a spus Maria Cazan, directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: