Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Doi adolescenți, amendați pentru vandalism. Ce au făcut!

Doi tineri de 17 ani din Târgu Jiu au fost depistați de polițiștii locali în timp ce scriau, fără drept, pe pereţii unei clădiri publice din centrul municipiului și au fost amendați.

"Cei doi au recunoscut că și-au inscripționat semnăturile "SOAG" și "OAKE" atât pe imobilul respectiv, cât și pe alte construcții din oraș. Legea nr. 61 din 1991 Republicată interzice scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice. De asemenea, părinții sau tutorii legali ai minorilor care săvârșesc astfel de fapte, pot fi trași la răspundere cu privire la măsurile de curățare și refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate", anunță Poliția Locală Târgu Jiu.

Polițiștii locali atenționează că mâzgăliturile făcute pe clădiri, monumente ori indicatoare rutiere sunt doar acte de vandalism și făptașii vor fi pedepsiți.

"Acest tip de graffiti reprezintă o formă de exprimare destul de agresivă care afectează imaginea urbană. Inscripțiile, semnăturile, mâzgăliturile făcute pe pereţii clădirilor, pe ziduri, pe indicatoare rutiere, pe mobilierul urban sau alte bunuri constituie o vandalizare a spațiului public și nu pot fi confundate cu lucrările realizate în cadrul festivalurilor street art, cu atât mai mult cu cât “artiștii” folosesc suprafețe care nu le aparțin de drept. Pasionații de street art susțin că locul şi mesajul unui graffiti fac diferenţa între vandalism şi artă stradală", se mai arată în același comunicat.

Galerie fotoVizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: