Doi australieni îndrăgostiți de Gorj

Doi tineri din Australia promovează județul Gorj. Fotografi și bloggeri, cei doi au pornit într-o călătorie de neuitat prin România și au ales ca punct de plecare județul Gorj, mai exact localitatea Baia de Fier, renumită acum și în lume pentru frumusețea ei, peisajele care îți taie răsuflarea și hamacele unde te poți legăna în vârf de munte, tolănit între stâncile uriașe.

Prima experiență a fost una trăită intens pentru Stephen Parry și Jess Valentine. Au poposit la Baia de Fier și au pornit pe un traseu de via ferrata care te duce în vârful muntelui, la aproape 800 de metri altitudine. Cei doi tineri sunt din Australia și au creat un blog de călătorii. Sunt fotografi și arată celor peste 300 de mii de prieteni din spațiul virtual frumusețile din toată lumea, iar acum a venit rândul României.

Dincolo de peșterile pe care le-au descoperit în Baia de Fier, liliecii pe care i-au găsit în întuneric, stâncile uriașe pe care s-au cățărat și peisajul de vis din vârful muntelui, tinerii au rămas fără cuvinte când s-au urcat în hamace și s-au odihnit la 200 de metri deasupra șoselei. “Am reușit. Am ajuns în vârf. Wow! Uitați-vă la priveliștea asta! Este un mod minunat să ne începem călătoria noastră prin România. Vezi munți, ești aproape de cer. Îți taie respirația! Nu am venit aici doar să ne bucurăm de priveliște. Vom atârna în hamac la 200 de metri deasupra șoselei. Bine ați venit în România! E cel mai distractiv lucru pe care l-am făcut în acest an. Mai jos e șoseaua, puteți să o vedeți la 200 de metri mai jos”, a fost mesajul lui Stephen.

Tot traseul celor doi australieni în Baia de Fier a fost filmat și a fost postat pe internet unde a devenit rapid viral. A strâns mii de comentarii și a fost distribuit de alți mii de internauți care au promis că vor veni în România să vadă cu ochii lor frumusețile din Gorj. După experiența din Baia de Fier, cei doi bloggeri au poposit în Transilvania.

Hamacele de la Baia de Fier au fost ideea parașutistului Gabriel Dan Chiriac, al cărui nume apare de două ori în Cartea Recordurilor. De ani de zile, el se ocupă de promovarea locurilor frumoase din zona Baia de Fier – Polovragi, iar hamacele au devenit rapid atracțiile de aici mai ales că atelierul este unic în lume.

Galerie foto



Vizualizări: 3,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: