Mai multe hamace între stâncile din Baia de Fier

Vremea bună din mijlocul toamnei convinge tot mai mulţi temerari să ajungă în Baia de Fier. Este în continuare un sezon aglomerat pentru clubul White Wolf care a agăţat zece hamace între stânci, la înălţime. Instructorii abia fac faţă programărilor chiar dacă temperaturile au mai scăzut. 100 de lei costă o porţie de relaxare la mare altitudine într-un peisaj mirific. În curând, vor fi instalate mai multe hamace pentru amatorii de senzaţii tari.

Zeci de pasionaţi de escaladă au făcut programări să se caţere pe stâncile din apropierea Peşterii Muierilor din Baia de Fier. În acest weekend, vremea a fost de partea lor. A fost soare şi timp numai bun de o aventură în aer liber. „Eu sunt din Timişoara. E prima dată când vin aici. Îmi place foarte mult. Nu mi s-a părut greu. E prima experienţă şi sigur nu va fi ultima. Nu se compară cu nimic sentimentul acesta când eşti deasupra tuturor. De mult îmi doresc să vin aici”, a spus o tânără.

„Eu am venit din Olt. Mi s-a părut puţin cam greu în unele zone, dar merită tot efortul. Când ajungi sus şi vezi ce e aici, sigur promiţi că o să revii. Este o experienţă unică, inedită. Este superb aici”, a spus un alt turist.

Cât va mai permite vremea, hamacele vor rămâne întinse pe firul de oţel. Gabriel Dan Chiriac, şeful White Wolf din Baia de Fier, stă în spatele acestui proiect inedit şi însoţeşte turiştii până în vârful muntelui. „Ne bucurăm de vreme frumoasă. Am reuşit să prindem un sfârşit de toamnă destul de plăcut, chiar dacă erau norii grămadă peste noi, ne-a zâmbit soarele şi reuşim să ne bucurăm de natură şi de peisaje. Pentru noi, organizatorii, aici este frumos şi obişnuit. Pentru cei care vin aici, este ceva deosebit, o ieşire din cotidian. Tot mai atractiv a devenit acest loc în ultima perioadă. Am reuşit cu ajutorul dumneavoastră să popularizăm Baia de Fier şi Cheile Galbenului, Cheile Olteţului”, a spus organizatorul atelierului de hamace.

Un singur hamac poate susţine o greutate de 500 de kilograme, iar toţi turiştii primesc echipament de protecţie astfel că nu sunt expuşi niciunui pericol pe durata traseului. „La hamace, de obicei, preferăm să-i aducem pe cei amatori pe un traseu de via ferrata. Este mult mai agreabil şi mai tentant decât varianta uşoară, prin pădure. Pe acolo, se retrag ei după ce coboară din hamace. Avem sisteme de asigurare, avem posibilitatea să aducem zece persoane, apoi vom aduce, în serie, câte 12 persoane. Un hamac poate să susţină aproximativ 500 de kilograme. Am avut pentru verificări inclusiv două, trei persoane în hamac, fără probleme, dar ţinând cont că dorim să fie confortul şi plăcerea fiecăruia la intensitate maximă, lăsăm o singură persoană. În curând, vom avea 12 hamace disponibile pe fiecare serie. Cel mai uşor de găsit suntem pe internet, pe Montan Club White Wolf, sau la telefon, dar întotdeauna ne pot găsi turiştii la club, la intrarea în Peştera Muierilor”, a mai adăugat Gabriel Dan Chiriac.

Hamacele sunt instalate între stânci, deasupra Peşterii Muierilor, la 800 de metri altitudine şi la 200 de metri distanţă de şosea.

Galerie foto


Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: