Doi copii orfani după ce o tânără a murit la naștere

Dramă cumplită într-o familie din Țicleni, județul Gorj. O tânără a murit la numai 21 de ani, în urma unei operații de cezariană care a avut loc la spitalul din Târgu Cărbunești. Familia acuză medicii de malpraxis. Alexandra Ionela Corbescu mai avea acasă un copil de patru ani.

Alexandra Ionela Corbescu a mers miercuri la Spitalul Orășensc din Cărbunești pentru un control. Medicii i-au spus însă că trebuie să fie operată în aceeași zi, ceea ce s-a și întâmplat. Au apărut însă complicații și fata a intrat în stop cardio-respirator. Tânăra a fost resuscitată de câteva ori de medicii din Cărbunești.

Rudele au cerut transferarea tinerei paciente la Craiova, dar a fost prea târziu. Miercuri seară, în jurul orei 22.00, a fost declarat decesul.

Familia știa că Alexandra urma să nască pe 26 sau 27 octombrie, atunci fiind programată cezariana. A fost operată mai devreme, pentru că avea contracții. Familia va depune plângere. “Acum suntem la Craiova pentru autopsie și să o luăm. Nu se poate ca o fată de 21 de ani să moară la spital. Am sunat la poliție la Cărbunești să facem plângere. Vom depune plângere și la Colegiul Medicilor. A rămas fratele meu cu copilul de 4 ani și cel nou-născut. Nici nu au apucat să se căsătorească”, a declarat Claudiu Ionuț Alexandru, cumnatul tinerei.

Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești, spune că Alexandrei i s-a făcut rău dintr-o dată, în timp ce vorbea cu sora sa la telefon. O echipă formată din 6 medici a încercat s-o resusciteze. 

Pacienta a fost operată de medicii Mădălina Roibu și Cătălin Tănase. Și prima naștere a tinerei a fost tot prin cezariană, la același spital, dar atunci totul a decurs bine.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. "Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că tinerei, la data de 16 octombrie a.c., i-a fost efectuată o intervenție chirurgicală, la spitalul din Târgu Cărbuneşti, unde a născut un băiețel. La scurt timp, tânăra a suferit modificări ale stării de sănătate, fiind transportată, cu o ambulanță, la spitalul din municipiul Craiova, unde a decedat. S-a luat măsura transportării cadavrului la IML Craiova în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă", a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 6,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: