Ambulanțierul care a lovit un biciclist, în stare de șoc după decesul victimei

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele ambulanțierului din Novaci care a accidentat mortal marți noaptea un biciclist. Salariatul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj este încă în stare de șoc, mai ales că tânărul care a murit în tragicul accident era și el tot din orașul Novaci.

Ambulanța care l-a lovit pe bărbatul în vârstă de 30 de ani, ce se afla pe bicicletă, se întorcea din misiune. „El se întorcea din misiune. A fost să transporte o pacientă la spitalul din Vâlcea și când s-a întors a acroșat biciclistul”, a spus Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Ambulanțierul a fost cel care i-a acordat primul ajutor victimei sale, apoi a sunat la 112 și a cerut ajutor. O altă salvare a ajuns la fața locului și l-a preluat pe tânărul grav rănit, care a decedat la scurt timp, pe patul de spital. Potrivit unor informații, tânărul mort în accident era și el tot din Novaci, de unde este și ambulanțierul, iar cei doi se cunoșteau.

Biciclistul nu avea vesta reflectorizantă și nici bicicleta nu era semnalizată corespunzător, greșeli care l-au costat viața. Mai mulți șoferi au mărturisit cum au fost foarte aproape să-l lovească pe tânăr. “L-am văzut din scurt și abia l-am ocolit. Noroc că l-am văzut pentru că el nu avea nici vestă, nici stop-uri pe bicicletă, nimic. E trist că s-a întâmplat așa ceva și poate ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți bicicliștii, mai ales pentru cei care circulă noaptea în special pe un drum național, intens tranzitat cum este acesta”, a povestit un conducător auto.

"Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat de 56 de ani, din orașul Novaci, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 67 Scoarţa din direcția judeţului Vâlcea către municipiul Târgu Jiu, a observat în scurt un biciclist, de 30 de ani, din oraşul Novaci, ce era nesemnalizat, acroșându-l cu partea dreaptă față a autospecialei", arată IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: