Doi foști deputați de Gorj, salarii de mii de euro

Foștii deputați de Gorj Victor Ponta și Alin Văcaru încasează mii de euro din bani publici. „Serviciul” lor este chiar la propriul partid, Pro România, pe care-l conduc din calitatea de președinte și, respectiv, secretar general.

Să nu credeți că banii sunt din cotizațiile membrilor de partid. Nici pomeneală de așa ceva! Salariile consistente sunt achitate din subvențiile de la bugetul de stat acordate partidelor politice. Adică, din bani publici.


Ca să nu fie șomer, fostul premier Victor Ponta s-a angajat consilier juridic la propriul partid, scrie Europa Liberă România. Iar salariul este unul pe măsură. Cinci mii de euro, adică peste 25.000 de lei, brut, ceea ce înseamnă că rămâne cu 15.000 de lei în mână.


Culmea, cel mai mare salariu din banii publici îl încasează secretarul general al Pro România, fostul deputat și prefect de Gorj, Alin Văcaru. Este vorba de peste 45.000 de lei brut (9.000 de euro). Inclusiv șoferul partidului are un salariu brut lunar de peste 6.800 de lei.


Pro România a ratat anul trecut accederea în Parlament, însă încasează bani publici datorită aleșilor locali. Peste 1,4 milioane de lei doar în acest an.


Ca să fie dezmățul total, Pro România a cumpărat recent și o mașină electrică, Tesla, cu 133.000 de euro.

Vizualizări: 3,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: