Doi frați s-au înecat într-o baltă excavată, adâncă de patru metri

Tragedie într-o localitate din Vâlcea. Doi frați au murit înecați. Ei ar fi vrut să se răcorească într-o baltă din comuna Ionești, în apropiere de râul Olt. În vârstă de 17, respectiv 21 de ani, cei doi au sărit în apa adâncă de aproape patru metri și s-au înecat. 

Pompierii chemați la fața locului i-au scos din apă, i-au resuscitat, dar n-au mai putut să-i readucă la viață. 

„Fortele de interventie au ajuns la locul interventiei, si au constatat ca cei doi baieti au cazut intr-o balta excavata, cu o suprafata de cca 1000 mp si o adancime de cca 4 m, care nu are circuit deschis cu raul Olt", a anunțat ISU Vâlcea. 

Cei doi tineri ar fi fost împreună cu fratele lor, în vârstă de 5 ani. El a fost cel care s-a speriat și a chemat ajutoare. 

"Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecințe tragicepe in timpul desfășurării acestor activități recreative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Magheru” al județului Valcea, recomandă:

frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;

evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine;

evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte", au mai transmis pompierii vâlceni. 

Galerie foto



Vizualizări: 9,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: