Doi români, morţi într-un accident rutier produs în Marea Britanie

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alta este în stare critică, în urma unui accident rutier produs miercuri dimineaţă pe o autostradă din Marea Britanie şi în care au fost implicate un autoturism şi un camion. Printre victime se află şi doi soţi originari din localitatea Tulnici din judeţul Vrancea, care plecaseră din ţară pentru un loc de muncă mai bine plătit, spune primarul comunei din care provin cei doi români.

Accidentul rutier a avut loc pe autostrada M6, lângă localitatea Stafford, situată în apropiere de zona metropolitană Birmingham, în jurul orei locale 4.30 (6.30 ora României), după ce un tir s-a ciocnit cu un autoturism Nissan Micra.

Cucoana şi Marius Zevian plecaseră de aproximativ doi ani în Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Cei doi lucrau în agricultură, iar miercuri, în ziua accidentului, s-ar fi îndreptat spre locul de muncă, în maşina lor, alături de alte patru persoane.  

"O familie de oameni modeşti, mai sărmani. Au un fiu plecat la muncă în Germania, şofer pe tir. Plecaseră în Anglia să câştige un ban ca să îi poată lua o casă copilului. Am aflat de la rudele unor români care locuiesc şi muncesc acolo, cu familia decedată, apoi confirmrea a venit de la fiul celor doi soţi. Vineri avem şedinţă de consiliu local şi o să propun să îi ajutăm financiar pentru ca familia să îi poată aduce în ţară, să îi îngroape creştineşte în satul natal", a declarat pentru News.ro primarul localităţii Tulnici.

Vizualizări: 6,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: