Şcoli construite în Nepal cu banii românilor

Două școli au fost finalizate și a început construcția celei de-a treia unități de învățământ în Nepal, finanțate din fondurile donate de români în cadrul campaniei „Bucurie pentru Nepal”, lansată de alpinistul Alex Găvan în 2015. Peste 36.000 de oameni au răspuns apelului, 106.576 de euro fiind sumă donată în cadrul campaniei.

Cele două școli au fost reconstruite, pe locul celor total distruse de cutremur, în zone izolate și defavorizate, și găzduiesc acum peste 150 de copii de grădiniță și clase primare.

„De ziua mea, în urmă cu doi ani, după ce am supraviețuit mai întâi cutremurului și apoi avalanșei de pe Everest, am avut o mare dorință: împreună să reclădim speranța și să readucem bucuria în ochii copiilor din Nepal. Astăzi, doi ani mai târziu, tot de ziua mea, se închide cercul. Trei școli construite de la zero și o șansa nouă pentru sute de copii. Mă înclin în față voastră!”, scrie Alex Găvan pe blogul sau personal.

Toate cele trei școli au câte opt clase fiecare și sunt construite după un proiect standard aprobat de Guvernul nepalez.

Abandonul școlar este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Nepalul, principalele cauze fiind sărăcia, condițiile precare din școli, accesul dificil și nivelul scăzut de educație al adulților. Mai mult, cutremurul de magnitudine 7,9 pe scară Richter din 2015 a distrus peste 5.000 de școli, punând aproape un milion de copii în situația de a nu își putea continuă educația.  

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: