Doi tineri au ajuns în stare gravă la spital după ce au mâncat ciuperci

Doi tineri gorjeni de 23, respectiv 25 de ani au ajuns sâmbătă seara în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Cei doi au fost la cules de ciuperci în zona Rânca, iar către seară au consumat ciuperci la grătar. După un timp starea lor de sănătate s-a înrăutăţit şi au mers la Spitalul Orăşenesc din Tg-Cărbuneşti, fiind transportaţi ulterior la unitatea spitalicească din Tg-Jiu.
Cei doi tineri gorjeni au plecat la Rânca să culeagă ciuperci. După ce au colindat zona s-au hotărât să facă pe grătar câteva ciuperci. După ce le-au mâncat au început să se simtă rău şi au mers la spitalul orăşenesc din Tg-Cărbuneşti. De aici au foat transportaţi de urgenţă cu o ambulanţă la spitalul din Tg-Jiu cu toxiinfecţie alimentară. Medicii târgujieni au făcut eforturi pentru a salva vieţile celor doi tineri. După câteva ore de resuscitări şi spălături gastrice băiatul de 23 de ani şi-a revenit, starea lui de sănătate fiind stabilă, însă prietena lui a intrat în comă. Cadrele medicale au fost rezervate în ceeace priveşte evoluţia stării de sănătate a fetei. „ Au fost aduşi doi tineri, un băiat de 23 de ani şi o fată de 25 de ani, care au consumat ciuperci culese din zona montană Râncă, în speţă crăiţe şi mânătărci. Când au venit erau în stare critică, le-am făcut spălături gastrice, i-am resuscitat, dar din nefericire numai băiatul şi-a revenit, fata este în continuare în comă, iar starea ei de sănătate este cu semnul întrebării”, a declarat Liliana Puiu Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe din Tg-Jiu.
Medicii susţin că cei doi nu sunt singurii care ajung la spital cu toxiinfecţie cu ciperci, numai că viaţa celor doi a fost pusă în pericol, de aceea, cadrele medicale recomandă gorjenilor să nu consume ciuperci dacă nu sunt siguri că acestea sunt comestibile.


Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: