El e şomerul cel mai bine plătit din Gorj

Stă acasă şi primeşte de la stat 1800 de lei pe lună. Nu este vorba de un pensionar cu o vechime mare, ci de un şomer. Bărbatul, fost director al unei instituţii bancare din Motru se poate lăuda ca fiind cel mai bine "plătit" şomer din judeţul Gorj.
 "Numai" 1800 de lei, atât primeşte de la stat Constantin Râcoiu târgujianul care din director de bancă a ajuns şomer. Bărbatul a ocupat funcţia de director al unei instituţii bancare din oraşul Motru până în decembrie anul trecut. După ce şi-a dat demisia din această funcţie s-a angajat la o Societate cu Răspundere Limitată (SRL) unde a lucrat o lună de zile. Constantin Râcoiu este acum şomer şi îşi ocupă timpul cu educaţia celor două fiice ale sale, dar speră ca în curând să îşi găsească un loc de muncă. 
 “Am lucrat şase ani în instituţia bancară din oraşul Motru, vechimea dar şi salariul pe care îl aveam acolo au făcut ca indemnizaţia de şomaj să fie ceva mai mare. Vă spun însă ca mă descurc greu cu aceşti bani având în vedere numărul de membri ai familiei. Am două fete şi amândouă sunt eleve, una este în clasa a X-a iar cealaltă în clasa a II-a, cheltui mult cu ele, spre exemplu fiica cea mare e plecată de o săptămână la studii în Anglia şi a trebuit să scot ceva bani din buzunar la plecarea ei, mă descurc greu cu aceşti bani” spune Constantin Râcoiu
 În judeţul Gorj sunt înregistraţi în prezent peste 7000 de şomeri în plată, dintre aceştia unul singur primeşte indemnizaţie mai mare de 600 de lei, fostul director de bancă, Constantin Râcoiu. “O singură persoană are o indemnizaţie de 1800 de lei, este o persoană care a lucrat în sistemul bancar având funcţie de conducere. Indemnizaţia de şomaj se calculează astfel, 75% din salariul minim pe economie la care se adaugă media salariilor pe ultimele 12 luni şi se aplică un procent de 3,5,7 sau chiar 10%”, declară Ana Maria Niculescu purtător de cuvânt Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Constantin Râcoiu va beneficia de indemnizaţia de şomaj un an şi trei luni. 
 


Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: