Doina Gorjului nu a făcut niciun leu în campania electorală

Au apus vremurile în care artiştii încasau bani frumoşi în timpul campaniei electorale. Dacă până acum interpreţii de muzică populară câştigau într-o lună de campanie cât pentru un an întreg, de data aceasta încasările au fost zero. Interpreţii gorjeni spun că au scăzut tarifele, însă nu au avut solicitări. În aceeaşi situaţie se află şi Doina Gorjului.

Campania pentru alegerile prezidenţiale din acest an a fost una „săracă” în spectacole. Dacă în anii trecuţi campaniile electorale reprezentau adevărate maratoane pentru artişti, acum spectacolele au lipsit cu desăvârşire. Nici un partid politic nu a solicitat organizarea de evenimente, cu care se obişnuiseră gorjenii în campaniile anterioare. Conducerea Ansamblului „Doina Gorjului” spune că nici la nivel naţional nu s-au organizat spectacole electorale. „Am fost şi suntem deschişi deopotrivă spre toate partidele politice. Nu ne-a impus nimeni să nu organizăm spectacole pentru un partid sau altul, însă nu am avut nici o solicitare. În această campaniei nu am avut nimic politic. Spre deosebire de anii trecuţi, acum nu am încasat nici un leu din campanie. Îmi amintesc că la campaniile trecute am fost chemaţi şi în ţară, am organizat spectacole la Vâlcea, Alexandria, Severin şi în multe alte localităţi. Nu ne plângem însă pentru că am avut multe evenimente cu artiştii noştri: am avut o întâlnire frumoasă cu românii din Viena la sfârşitul lunii octombrie, iar acum suntem angrenaţi în organizarea Festivalului „Maria Lătăreţu”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Interpreţii de muzică populară au redus tarifele

Conducerea Ansamblului „Doina Gorjului” este dispusă la negocieri în condiţiile vor veni solicitări pentru campania electorală din turul II. „Prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, avem stabilit un tarif de 5.000 de lei/oră pentru un spectacol complex, cu dansatori, instrumentişti şi solişti vocali. Tariful nostru diferă însă în funcţie de durată, de spectacol şi de complexitate, însă preţul se stabileşte prin negociere directă. Întotdeauna ajungem la un preţ convenabil pentru ambele părţi”, a declarat Gheorghe Porumbel.

La rândul lor, interpreţii de muzică populară spun că au redus foarte mult tarifele. „În  campaniile trecute am participat la spectacole electorale, acum nu am avut solicitare nici măcar pentru un spectacol. Nu se poate spune că percepem tarife mari pentru că din contră am scăzut tarifele. Eu, unul, am o firmă care se ocupă de organizarea de evenimente, iar în ciuda publicităţii făcute pe posturile de radio şi televiziune nu am avut nici o solicitare în perioada campaniei electorale. De fapt, cam tot anul ne-a mers foarte prost. Se observă din ce în ce mai mult că nu mai sunt bani”, a declarat Emil Badea, interpret gorjean de muzică populară.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: