Donaţii din Germania pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

O încărcătură cu greutate a ajuns miercuri dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba de două tiruri pline ochi cu echipamente medicale şi cadouri pentru copii, trimise pentru unitatea spitalicească de nişte fundaţii din Germania. Conducerea spitalului a anunţat că în primăvara anului viitor alte 7-8 tiruri cu donaţii vor sosi la Târgu Jiu.

Unul dintre tirurile care au intrat miercuri dimineață pe poarta Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu era încărcat până la refuz cu paturi, saltele, noptiere, scaune cu rotile, cârje și alte echipamente medicale. Este vorba de donații făcute de către asociația Kliniken Helfen din Germania. Aceste echipamente au fost recuperate la închiderea unor clinici nemțești. Conducerea spitalului a spus că în unitate era nevoie de astfel de echipamente. "Este vorba de a doua vizită a celor de la Kliniken din Germania şi ne bucură acest lucru. Produsele aduse de ei sunt noi, la începutul anului viitor aşteptăm un convoi mai mare, de 7-8 tiruri, în special cu paturi. Pentru Spitalul Judeţean, după toate investițiile făcute de Consiliul Județean, de Ministerul Sănătăţii, categoric că orice lucru nou, de calitate, este binevenit. Aceste donaţii vor fi repartizate în funcție de necesitățile pe care le avem. Din informațiile pe care le am, cred că secțiile de Medicală și Gastroenterologie vor fi primele care vor primi paturi noi", a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Conducerea spitalului a spus că vrea să schimbe toate paturile din spital cu cele ce vor mai fi aduse din Germania şi că tocmai de aceea nu a au făcut demersuri pentru achiziţionarea unora din fonduri proprii. La Spitalul 700, denumit aşa tocmai pentru numărul de paturi existent în trecut, sunt 1009 paturi. Din acestea au fost schimbate circa 300.      

Cadouri pentru copii

Cel de-al doilea tir a sosit încărcat cu circa 200 de cadouri pentru cei mai mici dintre pacienţii Spitalului Județean de la secția Pediatrie, dar și pentru elevii Școlii Gimnaziale "Alexandru Ștefulescu" din Târgu Jiu. Este vorba de dulciuri, obiecte pentru igiena personală și jucării. Cadourile au fost oferite de ''Round Table'' și ''Ladies Circle'' din Germania.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: