Localnicii din Ciuperceni s-au mobilizat pentru a reabilita căminul cultural

Cetăţenii comunei Ciuperceni au pus umărul la treabă, la propriu. Zeci de localnici s-au implicat în proiectul de reabilitare a unui cămin cultural. Aceştia au descopertat vechiul acoperiş şi au asigurat mâna de lucru pentru modernizarea clădiri, fără să aştepte vreo recompensă din partea autorităţilor locale. Chiar degeaba nu au lucrat, autorităţile au de gând să le pună clădirea la dispoziţie gratuit atunci când vor dori să organizeze aici evenimente.

Este vorba de căminul cultural din satul Vârtopu apartenent comunei Ciuperceni. Clădirea este una veche, construită în 1967, și pentru că este folosită frecvent se impunea efectuarea unor lucrări de modernizare. Autorităţile locale au luat decizia de a reabilita imobilul din fonduri de la bugetul local drept pentru care au pus la bătaie suma de circa 300.000 lei în acest sens. Pentru că cetăţenii şi asistaţii sociali din comună s-au implicat şi au asigurat astfel mâna de lucru, cheltuielile pe care primăria trebuie să le facă au fost doar pentru achiziţionarea materialelor, adică circa 100.000 lei. "Anul acesta ne-am apucat de reabilitarea căminului cultural din satul Vârtopu cu bani din bugetul local pe care îi folosim pentru procurarea materialelor. Manopera este efectuată de către salariaţii primăriei de la legea 416 și cetățenii din localitate care sunt meseriaşi, care lucrează în domeniul construcțiilor. Manopera este gratuită, efectuată de cetăţenii din localitate. Pot să vă spun că am avut într-o zi chiar şi 54 de oameni. Atunci când am dat ţigla jos, acoperișul, tavanele, atâția oameni au fost prezenți. Noi avem activităţi culturale acolo și oamenii mai organizează o pomană, un deces, o cununie. Nu punem taxă. Pentru dumnealor se face și oamenii au înțeles și au fost receptivi", a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni. 

Acoperişul cel nou a fost realizat, tâmplăria din aluminiu a fost comandată de primărie, iar în următoarea perioadă cetăţenii comunei se vor apuca de amenajarea interiorului clădirii.

Administraţia locală speră ca anul viitor, de Paști, să inaugureze clădirea. Între timp, primăria se pregăteşte de modernizarea unui al cămin cultural din comună, de această dată pe fonduri europene. Este vorba de căminul cultural din satul Ciuperceni, care în trecut a fost sediul primăriei. Proiectul va fi depus spre finanțare în această săptămână.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: