A băut 6 beri și a plecat iar după alcool. Ce a pățit un șofer!

Șoferul unei dubițe de marfă s-a ales, luna trecută, cu o condamnare, după ce s-a urcat rupt de beat la volan. Omul, de loc din Prahova, înnoptase în Gorj, însă pofta de alcool din toiul nopții i-a adus pe cap o mare belea.

Fapta a avut loc pe 22 februarie anul trecut, când polițiștii au oprit în trafic, pe DN 67B din comuna gorjeană Hurezani, o autoutilitară VW Transporter.

Simțind aburii alcoolului, polițiștii l-au pus pe șofer să sufle imediat în fiolă, aparatul indicând o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și asta la ora 02:22!

Prahoveanul a fost condus la spitalul din Tg. Cărbunești,  unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, constatându-se o alcoolemie de 2,98 gr‰ și, respectiv, 2,83 grame la mie.

Șoferul a recunoscut că în seara respectivă, între orele 19:00-22:30, a consumat șase beri de 0,5 l fiecare și aproximativ 0,7 l de vin, după care a dormit câteva ore.

„Când s-a trezit, în jurul orelor 02,10, în timp ce se afla la locul de cazare, a decis să se urce la volanul autoutilitarei de serviciu, marca Volkswagen Transporter, și a condus-o pe DN 67B, cu intenția de a merge la stația PECO situată pe raza comunei Hurezani, jud. Gorj, pentru a cumpăra băuturi alcoolice, fiind oprit pentru control de organele de poliție”, a reținut instanța.

Ținând seama de nivelul ridicat al alcoolemiei, de cazierul curat al bărbatului și de faptul că acesta a recunoscut și regretat fapta, Judecătoria Târgu-Cărbunești l-a condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare. Instanța a decis însă să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care prahoveanul nu are voie să conducă vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere categoria B.

În plus, șoferul de 34 de ani a fost obligat să muncească 40 de zile în folosul comunității.

Sentința pronunțată luna trecută nu este definitivă.

Vizualizări: 1,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: