Procesul Burlan-Bunoaica, suspendat

Judecătoria Motru a suspendat pe perioada stării de urgență procesul dintre președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia și liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Daniel Burlan îi cere lui Bunoaica, în instanță, daune morale de 200 de mii de lei, pentru „prejudiciul adus imaginii și prestigiului profesional”.

Procesul a fost înregistrat pe data de 8.10.2019, iar primul termen a avut loc pe 14 ianuarie, când avocatul sindicalistului a cerut amânarea cauzei. Judecătorii motreni au decis pe 18 februarie să acorde un nou termen, pentru administrare probe.

Marți, 7 aprilie, instanța a suspendat procesul: „Având în vedere că la data de 16.03.2020 s-a emis decretul nr. 195, prin care s-a instituit starea de urgență pe teritoriul României, precum și dispozițiile art. 42 alin. 1 și 6 din capitolul V ce reglementează domeniul justiției, instanța constată că prezenta cauză se suspendă de plin drept, urmând ca părțile să fie citate pentru un termen ulterior”.

În cererea de chemare în judecată, Daniel Burlan i-a reproșat președintelui Sindicatului „Solidaritatea 2013” că a trimis două petiții, în perioada mai-iunie 2019, în care ar fi făcut tot soiul de „afirmații neadevărate” la persoana sa.

Documentele au ajuns la CE Oltenia și Guvern, la Ministerul Energiei și Ministerul Muncii. Era perioada când presa vuia despre schimbarea lui Boza din fruntea companiei, Burlan fiind unul dintre posibilii înlocuitori.

Daniel Burlan a fost numit la conducerea CE Oltenia abia la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Vizualizări: 2,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: