Dosar penal în cazul fetiței mutilate de maidanezi

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce o fetiţă de şapte ani a fost desfigurată de un câine comunitar, în zona Pieții Mici din Târgu Jiu. Între timp, fetița a fost externată, însă va continua tratamentul antirabic, spun medicii infecționiști.

După mai multe zile în care poliția nu a avut nicio reacție la cazul fetiței mutilate de câinii maidanezi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au anunțat că s-a deschis un dosar penal. „În cauza privind minora de șapte ani mușcată de câinii comunitari s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, dosar penal care se află în momentul de față în lucru la Poliția Municipiului Târgu Jiu și ancheta este coordonată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, a spus Laurențiu Grecu, procuror al Parchetului Local.

Fetiţa a fost externată şi va urma de acasă tratamentul antirabic.

 Ce spun medicii

Medicii infecționiști care au tratat copila spun că rănile provocate la nivelul ochiului au fost cele mai serioase. „Fetița a fost externată, însă noi continuăm să-i facem tratamentul antirabic. Era o plagă mușcată la nivelul pleoapei drepte, s-a făcut tratament cu antibiotic timp de trei zile. A rămas să continue profilaxia antirabică, conform schemei lungi de tratament. A fost externată marți, 7 martie. Plaga a fost într-adevăr considerată o plagă cu risc, fiind la nivelul extremității cefalice”, a spus Costinel Popescu, medic infecționist.

Psihologii spun că fetiţa poate rămâne cu traume serioase după acest incident. „În primă fază poate să apară o reacție acută de stres, un stres psihic serios, se pot dezvolta fobii, se poate dezvolta tulburarea anxioasă generalizată. Părinții trebuie să fie atenți la tulburările de somn, pentru că așa începe fiecare tulburare psihică”, a spus Laura Bârdeanu, medic psihiatru.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: