Dosar penal la Motru. Salariați cu simptome, obligați să lucreze

Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru anunță că a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Conducerea unei fabrici din localitate este acuzată că a chemat salariații la serviciu deși aveau simptome de Covid-19, ceea ce a avut ca efect răspândirea bolii.

"S-a reţinut că, în perioada martie – aprilie 2020, reprezentanţii unui operator economic nu au respectat măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, solicitând prezentarea la locul de muncă a angajaţilor, cunoscând că aceştia prezintă simptome specifice infectării cu COVID 19, având drept urmare răspândirea acestei boli infectocontagioase la alte persoane", transmite Parchetul Motru.

În acest context s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de combaterea zădărnicirii bolilor.

"Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale. Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie", a mai precizat sursa citată.

În zona Motru sunt zeci de persoane diagnosticate cu Covid-19, parte dintre ele salariate la fabrica de tricotaje din localitate, acolo unde a fost semnalat primul caz.

Vizualizări: 4,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: