Dosar penal pentru cele trei doctorițe cu Covid fugite din spital

Trei medici din cadrul spitalului Târgu Jiu s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au părăsit incinta secției medicale unde erau internați, fără a informa despre acest lucru. Este vorba despre Gheorghitoiu Roxana - gastroenterolog, Dragomir Violeta Madalina si Dirnu Rodica de la Terapie Intensivă.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 30.10.2020, politisti din cadrul Politiei Municipiului Tg-Jiu s-au sesizat din oficiu, în urma unei informații, despre faptul că un numar de 3 pacienti internati în Spitalul Județean Tg-Jiu, cu diagnostic pozitiv de COVID 19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu.

Întrucăt nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID 19, celor trei persoane li s-au intocmit dosare penale.

Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu, transportate cu ambulanța și internate la Sectia Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, mai precizează poliția.

 

Dumitru Vienescu, managerul spitalului, spune că este surprins de cele întâmplate: „Sunt surprins de ceea ce s-a întâmplat. M-am prezentat cu cei de la DSP și am constatat că lipsesc trei medici internati pe sectia de Boli Infecțioase. Îi cunosc pe cei trei”, a spus Vienescu.


26 de angajati ai spitalului din Târgu Jiu sunt pozitivi la testul Covid, dintre care: 8 medici, 13 asistenti medicali, 2 infirmiere, 2 ingrijitori curatenie si 1 personal TESA. Din cei 24 de angajati pozitivi, 8 sunt internati, restul fiind in izolare la domiciliu.

Vizualizări: 8,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: