Record de cereri de paşapoarte. Tot mai mulți gorjeni pleacă în afară

Număr record de pașapoarte eliberate, în 2016, în județul Gorj. Statisticile arată că numai anul trecut s-au eliberat peste 12.000 de astfel de documente. Cele mai solicitate sunt pașapoartele electronice.

Serviciul Județean de Pașapoarte a eliberat, în anul 2016, 12.600 de pașapoarte. „Comparativ cu anii 2015 și 2014, este un număr în creștere. A crescut și numărul solicitărilor, dar predomină în continuare numărul de pașapoarte electronice care este dublu față de paşapoartele temporare”, a spus Valeriu Surupăceanu, șef serviciu Pașapoarte. Nici în primele luni ale acestui an, serviciul nu a dus lipsă de solicitări. Până acum au fost primite 2.500 de cereri, dintre care 1.500 pentru pașapoarte electronice. „De la începutul anului am avut primite un număr de 2.500 de cereri, dintre care o mie de cereri pentru pașapoartele temporare. Deci, numărul de pașapoarte electronice este mai mare, aproape cu 50% decât numărul de pașapoarte temporare solicitate”, a mai spus Valeriu Surupăceanu.

Pentru pașaportul electronic, gorjenii achită 258 de lei. Pentru minorii sub 12 ani, costul pașaportului electronic este de 234 lei, iar pentru pașaportul temporar, indiferent de vârstă, se achită o taxă de 96 de lei. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, este de 3 ani. Paşaportul temporar e valabil doar un an.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: