Dosar penal pentru o asistentă din Motru

Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” ca urmare a denunţului penal formulat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

"S-a sesizat că numita B.C., angajată în funcţia de asistent medical la Substaţia Motru, nu a respectat măsurile dispuse de medicul coordonator al dispeceratului medical din cadrul ISU Gorj din data de 09.05.2020, referitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, în sensul că a refuzat să îmbrace echipamentul de protecţie adecvat pentru efectuarea unei intervenţii, respectiv acordarea asistenţei medicale şi transportul unei paciente aflată în stare de inconştienţă", se arată în comunicarea Parchetului.

După preluarea pacientei de la domiciliu şi predarea la Compartimentul de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Motru, pacientei i-au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă aceasta este infectată cu virusul SARS-COV-2.

În urma efectuării testului, pacienta a fost declarată pozitivă, iar asistenta medicală B.C., prin dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost izolată la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

"Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale. Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie”, a transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

Vizualizări: 6,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: