O nou mod de a te distra la Târgu Jiu

"Univrse" a ajuns şi la Târgu Jiu şi sâmbătă îşi va deschide porţile pentru iubitorii de realitate virtuală. Mai exact este vorba de un spaţiu de entertainment şi realitate virtuală atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Acest centru poate fi şi locul perfect pentru organizarea de petreceri tematice pentru tinerii preocupaţi de astfel de actvitităţi.

Vorbim de o sală de jocuri bazată pe realitatea virtuală. Aceasta poate fi folosită de copii, dar şi de adulţi, atât ca formă de divertisment, cât şi modalitate de a vindeca anxietăţi, precum frica de înălţime, de zbor, de animale sau de spaţii închise. "Realitatea virtuală este experimentată prin intermediul unor ochelari performanţi, care au nevoie de un calculator de ultimă generaţie pentru a rula aplicaţii de virtual reality şi de a genera mediul virtual. Este o sală de jocuri playstation şi realitate virtuală", a precizat Mircea Matei, manager proiect.

Se doreşte şi implementarea în şcoli a unui astfel de proiect sau măcar în cadrul progarmului "Şcoala Altfel", elevii să fie îndrumaţi spre aceste spaţii care pot prezenta interes pentru ei şi de unde pot învaţa multe lucruri. "Utilizatorii îşi pun ochelarii şi se teleportează efectiv într-o altă lume. Pot vizita întregul glob, le putem arăta corpul uman fără manuale, pot vizita cele mai mari muzee ale lumii fără a fi nevoiţi să organizeze excursii", a mai precizat Mircea Matei.

Univrse Târgu-Jiu este al cincilea deschis în România, după cele două din Bucureşti, unul la Craiova şi altul Ploieşti. Centrul va fi deschis sâmbătă şi este pe Bd. Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, la nr. 3A.

Cel care deschide aceste săli de jocuri în România este Mircea Matei, un tânăr antreprenor de 24 de ani, absolvent de psihologie în Marea Britanie. A pornit afacerea împreună cu un colaborator după ce a obţinut o finaţare de 40.000 de euro prin Start-Up Nation, iar activitatea i-a adus în anul 2018 un profit de 47.000 de euro.

Vizualizări: 2,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: