Dosare penale pentru adolescenți fără permis

Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat sâmbătă în trafic un minor de 16 ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un ATV pe drumul sătesc Izvoarele, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în spatele conducătorului auto a fost identificat și tatăl acestuia, de 40 de ani, din aceeași localitate, stabilind ca este proprietarul ATV-ului pe care l-a încredințat fiului său, spre a fi condus, cunoscând faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere și încredințare.

Tot sâmbătă, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina, au depistat în trafic un tânăr, 17 ani, din comuna Licurici, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 662 Licurici, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Samarinești au identificat, în flagrant delict, un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671B Văgiulești, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: