Dosare penale pentru vânzătorii de artificii

Mai multe persoane au fost prinse în ultimele zile în timp ce ofereau spre vânzare artificii și petarde, deși legea interzice asta.

La o firmă din Târgu Jiu au fost găsite expuse o baterie de artificii de 36 focuri, 5 vulcani de scenă, 9 jerbe pirotehnice, 71 fumigene şi 2866 bucăți articole pirotehnice, tip petarde.

“Întreaga cantitate de articole pirotehnice, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de proveniență, respectiv 2.987 bucăți, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, anunță IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost joi și la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din orașul Bumbești Jiu, unde au identificat 111 baterii de artificii de diferite dimensiuni şi 2.804  articole pirotehnice, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De când a început Planul de acţiune ,,Foc de artificii 2019”, poliţiştii gorjeni au constatat zece infracţiuni, fiind efectuate cercetări faţă de 11 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: