FRF schimbă iar gazonul pe Arena Naţională, de două ori într-un an

Federaţia Română de Fotbal anunţă că se vor lua măsuri pentru a schimba din nou gazonul de pe Arena Naţională, deşi s-a pus gazon nou în luna august a acestui an. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că suprafața de joc va fi din nou înlocuită, în contextul în care stadionul va găzdui patru meciuri în cadrul EURO 2020.

Noua schimbare de gazon va fi a 11-a, după ce, numai în ultimii doi ani suprafața de joc a fost schimbată de două ori, ultima oară fiind în vara acestui an. Răzvan Burleanu spune că gazonul va fi înlocuit din cauza slabei pregătiri a oamenilor care se ocupă de întreținerea acestuia. Șeful FRF ia în calcul și un gazon hibrid, exact așa cum există acum pe stadionul Universității Craiova: ”Este un aspect pe care Primăria Capitalei îl are în vedere și noi ne dorim să avem un gazon optim pentru EURO 2020, fiindcă acest lucru va conta cel mai mult. Acum e această discuție, dacă vom avea un gazon natural sau unul hibrid. Noi, ca țară, nu avem acest ”know-how” de a ști cum să întreținem suprafețele de joc”.

Turneul final de la anul, la care se speră să fie prezentă și naționala României, va debuta pe 12 iunie 2020 și se va desfășura în 12 orașe europene, printre care și București. Capitala României va găzdui patru partide, toate pe Arena Națională: trei în Grupa C (pe 14, 18 și 22 iunie 2020) și o optime de finală pe 29 iunie 2020. În cazul calificării la Euro 2020, tricolorii vor disputa cel puțin două meciuri pe arena de cinci stele.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: