Dosarul fiului judecătoarei, preluat de Parchetul General. Motivele!

Dosarul în care Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, este acuzat de ucidere din culpă, a fost preluat de Parchetul General. Preluarea s-a făcut în baza art. 325 Cod procedură penală: “Procurorii din cadrul parchetului ierarhic superior pot prelua, în vederea efectuării sau supravegherii urmăririi penale, cauze de competenţa parchetelor ierarhic inferioare, prin dispoziţia motivată a conducătorului parchetului ierarhic superior”.

Reamintim că Mihai Dafinescu, un tânăr de 25 de ani care a mai avut probleme cu legea, a lovit miercuri seara o femeie care se deplasa pe marginea drumului. Aceasta a murit la vârsta de doar 52 de ani, lăsând în urmă un fiu îndurerat, adolescent, rămas și fără tată acum doi ani.

Motivul pentru care Parchetul General a preluat cauza ar fi legat chiar de comportamentul judecătoarei, scrie presa centrală. Mihai Dafinescu a stat ascuns toată noaptea în casa mamei sale, iar polițiștii au fost ținuți la poartă. Fiind vorba de un magistrat, nu au putut intra în casă, fără un aviz al Consiliului Superior al Magistraturii.

Presa centrală a scris și că o asistentă medicală a fost chemată să facă proceduri pentru scăderea alcoolemiei tânărului. Accidentul a avut loc miercuri în jurul orei 22.00, iar Dafinescu s-a predat joi dimineața, când mai avea o concentraţie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este în arest preventiv pentru 30 de zile.

Localnicii din Novaci, județul Gorj, au protestat chiar în ziua înmormântării, cerând să se facă dreptate. (A.A.)


 

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: