Dotări de 70.000 de euro la Căminul Cultural Săuleşti

Primăria Săuleşti a obţinut fonduri de circa 70.000 de euro pentru dotarea căminului cultural. Clădirea a fost reabilitată în urmă cu aproximativ doi ani de către autorităţile locale, cu bani din bugetul local. În această vară, căminul va fi dotat cu mobilier nou şi aparatură modernă. Proiectul aprobat spre finanţare prevede inclusiv achiziţionarea de costume populare pentru copii. Primarul Constantin Drăghici spune că vrea să reînvie tradiţiile zonei prin înfiinţarea unor ansambluri de dansuri şi muzică populară.

Proiectul aprobat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale are ca obiective: creşterea eficienţei energetice prin dotarea clădirii cu centrală termică performantă; crearea unui cadru adecvat pentru desfăşurarea activităţilor socio-culturale şi artistice prin dotarea sălii de spectacole cu videoproiector, ecran de proiecţie, DVD player, amplificatoare, mixere, boxe, microfoane, lumini, precum şi creşterea gradului de acces şi participare a cetăţenilor la viaţa culturală prin realizarea unei expoziţii permanente de artă populară în care vor fi expuse costume populare, ţesături, un război de ţesut şi diverse obiecte casnice tradiţionale.
În perioada imediat următoare, autorităţile locale vor demara procedura de licitaţie. „Ni s-a aprobat proiectul pentru dotarea căminului cultural. Am semnat deja contractul, iar în zilele următoare vom întocmi caietul de sarcini şi vom stabili data licitaţiei. Fondurile se ridică la 70.000 de euro şi vor fi folosite pentru dotarea cu centrală termică, jaluzele, draperii, cortină electrică, mese, scaune, aparatură pentru sonorizare şi multe echipamente de acest gen”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.
Autorităţile locale vor să reînvie tradiţiile zonei prin înfiinţarea unor ansambluri de dansuri şi muzică populară pentru copii. „Proiectul vizează şi achiziţionarea de costume populare pentru băieţi şi fete. Vrem să înfiinţăm un ansamblu de dansuri şi muzică populară pentru că avem copii talentaţi pe raza comunei. Vom colabora şi cu Bărbăteştiul, cu doamna bibliotecară de acolo pentru că dumnealor au amenajat un cămin cultural tradiţional. Noi vrem să reluăm tradiţiile, nu vrem să se piardă”, a mai precizat primarul Constantin Drăghici.

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: