Asfaltarea drumurilor din Drăguțești continuă

Cetățenii comunei Drăguțești vor circula în mai bune condiții în următoarele săptămâni. Trei ulițe din satul Urechești vor fi asflatate, jumătate din suprafața supusă modernizării fiind deja asfaltată. Mai mult decât atât, în cel mai scurt timp vor demara lucrările de recondiționare și a șoselei care face legătura între satul Iași și Urechești, pe o distanță de peste 3 km.

Investițiile privind modernizarea drumurilor sătești din comuna Drăguțești sunt realizate cu fonduri extrabugetare. Trei drumuri vor fi asfaltate până la sfârșitul săptămânii, spune primarul comunei Drăguțești. "Lucrăm la asfaltări în această perioadă, avem oamenii la lucru. Asfaltăm pe zona Urechești, investiția este realizată pe fonduri guvernamentale. Este vorba de trei ulicioare, drumuri sătești: Mățăroia, Preduța și Ilarie Butan, așa sunt cunoscute în zonă. Suprafața de asfaltat însumează circa 1.5 km. Am asfaltat cea mai mare dintre ulițe pe o suprafață de circa 834 de metri. Am demarat lucrările la începutul săptămânii. Urmează să ne mutăm pe următorul. Până vineri se finalizează toate aceste sectoare de asfaltat. Pe ele sunt prinse două straturi. Vom da primul strat și revenim și cu cel de-al doilea", a declarat Gheorghe Butan, primarul comunei Drăguțești.
Și investițiile privind modernizarea părții carosabile vor continua la nivelul comunei Drăguțești. După asfaltarea celor trei ulițe se va trece la modernizarea unui alt tronson important la nivel de comună. "Mai avem încă 3.2 km de asfaltat pe zona Iași-Urechești. Este un drum care a fost betonat acum 40-50 de ani. Era un drum strategic care ducea la o unitate militară, iar după atâția ani s-a distrus, e aproape impracticabil. Urmează să fie refăcut în cel mai scurt timp. Aici implică o tehnologie mai specifică, trebuie niște aparate de chiuretaj, așa le spune în termeni ştiinţifici, care taie bucăţelele pe unde sunt crăpăturile. Va fi destul de complicat, dar se va face pentru că e prins în proiect", a mai spus primarul comunei Drăguțești.

Galerie foto


Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: