Două instituţii publice, blocate din lipsă de personal

Direcţia Sanitar-Veterinară Gorj este tot mai aproape de a intra în impas din cauza numărului insuficient de angajaţi. O situaţie grea este şi la Inspecţia în Construcţii.

DSVSA funcţionează cu deficit de personal încă de anul trecut, însă spre sfârşitul lunii martie lucrurile se vor agrava, întrucât unul dintre angajaţi se va pensiona, urmând ca o a doua persoană să renunţe la serviciu din acelaşi motiv în cel mult două luni. Şi în prezent, personalul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj se confruntă cu un volum mare de muncă după ce doi inspectori au fost suspendaţi din funcţii în urma ilegalităţilor săvârşite. „Într-un timp foarte scurt vom intra în impas. Doi colegi s-au pensionat anul trecut, un altul şi-a înaintat deja documentaţia pentru pensionare, iar următorul va părăsi instituţia în luna mai tot din acelaşi motiv. Cei doi colegi care se vor pensiona în această perioadă sunt medici cu responsabilităţi, şefi de servicii. Situaţia este cu atât mai grea cu cât, în momentul de faţă, doi angajaţi sunt suspendaţi din funcţii”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj. Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Compartimentul igienă, care în prezent funcţionează doar cu 20 de medici şi asistenţi.

Volum dublu de muncă la Inspecţia în Construcţii

Angajaţii Inspectoratului de Stat în Construcţii Gorj se confruntă cu un volum dublu de muncă, după ce s-a redus numărul personalului ca urmare a reorganizării instituţiei. Anul trecut cinci persoane şi-au pierdut locul de muncă din cauza restructurării posturilor. În momentul de faţă, activitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii Gorj se desfăşoară cu opt angajaţi, dintre care doar şase sunt inspectori în construcţii. Potrivit directorului Ilie Merfu, controale în teritoriu s-au desfăşurat normal. „Activitatea a rămas aceeaşi, însă volumul de muncă s-a dublat. Au rămas opt persoane la serviciu dintre care: o persoană se ocupă de gestionarea bazei de date, o persoană se ocupă exclusiv de supravegherea pieţei  produselor şi celelalte şase au rămas ca inspectori”, a declarat Ilie Merfu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: