Afacere profitabilă, scoasă la vânzare

Salina artificială din municipiul Târgu Jiu a fost scoasă la vânzare. Valoarea acesteia a fost stabilită la suma de 50.000  de euro. Proprietarii spun că afacerea este una profitabilă şi că motivele scoaterii ei spre vânzare sunt strict personale. Pe de altă parte, aceştia iau în calcul şi păstrarea afacerii dacă vor avea sprijin de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Salina artificială, cunoscută şi sub denumirea „Salina din oraş”, aparţine lui Ciprian Tudoroiu şi soţiei sale. Omul de afaceri a venit la Târgu Jiu în urmă cu 14 ani. În 2010 a amenajat această bază de tratament. Acum ia în calcul vânzarea afacerii datorită faptului că intenţionează să se mute definitiv la Braşov, acolo de unde este originar şi unde a început demersurile pentru înfiinţarea unei alte saline artificiale. Anunţul de vânzare a fost publicat deja pe internet. „Nu ne grăbim foarte tare cu vânzarea acesteia. Nu vrem să o vindem din motive economice, trebuie să schimbăm oraşul, să ne relocăm, nu din alt motiv. E una din variante. Ea rămâne încă activă şi este profitabilă. Deja am demarat lucrările pentru o altă salină la Braşov”, a declarat Ciprian Tudoroiu, proprietarul Salinei din Oraş.

Zilnic, aproximativ 50 de persoane vin să se trateze la Salina din Oraş de astm, bronşită cronică, pneumonie şi chiar de oboseală cronică.

Una dintre persoanele care încearcă să scape de problemele de sănătate prin haloterapie este şi Georgelia Opriţa din Târgu Jiu, în vârstă de 75 de ani. „Am rinită alergică şi astm într-o fază destul de avansată. De un an şi jumătate vin aici, o dată pe lună. Eu sunt mulţumită şi de atmosferă, şi de rezultate”, a spus Georgeta Opriţa.

CJAS nu asigură cofinanţare

Proprietarii Salinei din Oraş spun că o altă variantă pentru păstrarea afacerii ar fi cofinanţarea tratamentelor prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Acest lucru ar determina şi o creştere a numărului persoanelor care le-ar solicita serviciile. „Dacă ni se oferă şi oportunitatea ca tratamentele să fie decontate prin CAS, atunci n-are sens să mai vând. Este un avantaj, se va schimba numărul de clienţi şi toată percepţia asupra salinei. Eu îmi doresc să fac prin CAS, dacă pot prin sistemul de sănătate să iau o parte din bani şi oamenii să îşi plătească puţinul acela, pe mine nu mă deranjează, cu toate că de la CAS iei banii după mult timp, dar este altfel suportat de către pacienţi”, a mai spus Ciprian Tudoroiu.

TARIFE

Un adult plăteşte pentru 10 zile de tratament la salina artificială din Târgu Jiu 180 de lei, pensionarii, elevii şi studenţii 150 de lei, iar copiii sub 7 ani 100 de lei.

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: