Mulţi absenţi la ultima probă a Bac-ului

Absolvenţii de clasa a XII-a au avut de înfruntat vineri ultima probă a examenului de Bacalaureat. A fost proba la alegere a profilului, elevii putând opta între biologie, geografie, fizică, chimie, informatică şi socio-umane. Subiectele au fost accesibile, spun elevii, care s-au declarat uşuraţi că au scăpat de examenul maturităţii. Urmează acum afişarea rezultatelor şi admiterea la facultate, pentru cei care vor să mai urmeze o formă de învăţământ.

Ultima probă a examenului de bacalaureat i-a găsit pe absolvenţii de-a XII-a relaxaţi şi pregătiţi de vacanţă, semn că subiectele nu i-au pus în dificultate. La Geografie, de exemplu, elevii au avut de comparat Italia cu Irlanda din punct de vedere climatic, să găsească o capitală pe hartă, să compare Câmpia de Vest cu Subcarpaţii de Curbură şi să descrie Marea Britanie din punct de vedere al evoluţiei populaţiei. „Ca la toate materiile, dacă învăţai, ştiai, dacă nu, nu. Eu cred că m-am descurcat, îmi place geografia. Mai complicat mi s-a părut subiectul cu Marea Britanie, dar mă aştept la o notă bună. Mai departe urmează vacanţa, plec pe litoral, iar din toamnă la facultate”, a declarat Denisa la ieşirea din sala de examen.

Chiar dacă se anunţa o probă uşoară, şi de această dată s-au înregistrat absenţi. Din fericire, niciun elev nu a fost eliminat din examen. La această ultimă probă au absentat 187 de candidaţi, susţinând examenul un număr de 3.005 elevi. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la centrul de examen din cadrul Liceului Tehnologic Turceni, urmat de Colegiul Tehnic Motru şi Colegiul Tehnic «Ion Mincu» din Târgu Jiu. Elevii vor afla rezultatele pe 5 iulie, iar până pe 9 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, urmând ca pe 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

A doua sesiune

Cei care nu vor promova examenul de bacalaureat au la dispoziţie a doua sesiune a examenului care începe în data de 11 iulie, cu înscrierea candidaţilor. Pe 21 august încep probele scrise, cea de-a doua sesiune urmând să se încheie pe 6 septembrie cu afişarea rezultatelor finale.

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: