Două unităţi şcolare din Țicleni vor avea cabinete medicale proprii

Autorităţile locale din Țicleni continuă procesul de modernizare a unităţilor de învățământ din oraș. În prezent realizează un nou teren de sport pentru micuţii de la grădinița din Gura Lumezii, iar la începutul anului următor vor aloca banii necesari pentru achiziția de noi centrale termice pentru unele unități școlare. Totodată, până la finele anului vor fi funcționale, la nivelul unităților de învățământ, și două cabinete medicale.

Actul de învăţământ în unităţile de școlare din orașul Țicleni se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Asta grație investițiilor realizate de autorităţile locale în ultimii ani, majoritatea unităților fiind la standarde europene. Și nu se opresc aici. Autoritățile locale continuă șirul investițiilor.
Primarul Constantin Radu a precizat ce fel de lucrări se desfășoară în această perioadă la unitățile de învățământ din oraș. "În ceea ce privește grădinița de la Gura Lumezii realizăm un teren sintetic pentru cei mici, dar și grupuri sociale în interior. Mergeau copiii în spatele curții și am vrut să le creăm condițiile necesare. Am schimbat și acoperișul. Am alocat fondurile necesare de la bugetul local. Lucrările la noul acoperiș s-au încheiat, iar toaletele sunt funcționale", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.
În unitățile școlare din orașul Țicleni studiază circa 900 de copii, preșcolari și școlari. Toate clădirile destinate studiului au centrale pe gaze sau curent, iar autorităţile locale le-au făcut și reviziile astfel că în prezent în clase este cald. Autoritățile locale au spus că în bugetul de anul viitor vor asigura sumele necesare pentru achiziția de noi centrale termice. Mai mult decât atât, la nivelul unităților școlare din orașul Țicleni vor fi realizate și cabinete de medicină școlară. "Pregătim și la Liceul Tehnologic și la Școala Gimnazială nr.1 cabinete pentru medicină școlară. Astfel, în situația în care se întâmplă ceva cu elevii, cadrele medicale să le acorde primul ajutor. Cabinetele au fost realizate. Mai trebuie să facem angajările necesare și să asigurăm dotările. Până la sfârșitul anului vor fi funcționale", a explicat primarul orașului Țicleni.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: