Liceenii încă mai așteaptă manualele școlare

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a anunțat joi că nu toți elevii din anii terminali de liceu și-au primit manualele școlare. La mai bine de o lună de la începerea noului an școlar, nu toate editurile și-au respectat comenzile, spun inspectorii școlari, iar de manuale digitale nici nu poate fi vorba, deocamdată.

Manualele pentru liceeni au fost repartizate în proporție de 95% unităților de învățământ din județ, reprezentanții ISJ Gorj anunțând joi că mai sunt încă edituri care nu și-au onorat comenzile. ”Au sosit 95% dintre manualele comandate pentru clasele a XI-a și a XII-a. Se mai așteaptă un procent foarte mic de manuale de la alte edituri care nu au onorat până la această dată comanda. Sunt edituri care nu au expediat până acum comanda. 15 octombrie era data limită”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Cât privește manualele digitale pentru elevii de clasa a IV-a, nici nu încape vorbă. ”Aplicația pentru comanda manualelor pentru clasa a IV-a este deschisă și acum, se comandă în prezent manuale de limba română, până acum au fost comandate cele de matematică, acestea sunt datele din programul gândit de minister și toți cei din școli au respectat precizările. Ei sunt promoţia care în fiecare an a așteptat completarea ofertei de manual cu această viziune modernă asupra procesului de învățare, un manual digital al elevului și al profesorului care aduce, într-adevăr, o schimbare în învățământul românesc preșcolar”, a mai spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. De precizat ar mai fi faptul că termenul limită de livrare a manualelor pentru clasele a XI-a și a XII-a a fost 15 octombrie.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: