Două utilaje moderne pentru drumarii din Gorj

Peste 100 de maşini, în valoare de 10 milioane de euro, intră în dotările Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri. La Târgu Jiu vor ajunge, săptămâna viitoare, două utilaje noi. Este vorba despre două autobasculante moderne care vor ajuta drumarii la deszăpezire în această iarnă.

La nivelul întregii companii de drumuri au fost achiziţionate 103 utilaje. „Este vorba de 103 autocamioane cu lamă şi răspânditor care au intrat astăzi (n.r. marţi) în dotarea Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri. Din aceste autobasculante, două vor veni, în câteva zile, la Târgu Jiu. Ne ajută extraordinar de mult. În acest fel, reducem din utilajele închiriate. Aceste utilaje noi au un sistem nou care are o capacitate foarte mare de răspândire a materialului antiderapant. Vara le folosim la lucrările curente, de reabilitări şi alte tipuri de lucrări curente. Până la finalul acestui proiect de retehnologizare, fiecare district va avea câte o maşină proprie”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

SDN va face angajări

Pe viitor, vor mai veni şi alte utilaje care vor avea nevoie de şoferi noi, compania urmând să facă angajări. „Vor mai veni maşini noi pe viitor. Va trebui să angajăm şi oameni la un moment dat. În prezent, cele care vor ajunge vor fi conduse de salariaţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu care conduc şi alte tipuri de utilaje pe timpul verii, iar acum acestea nu sunt folosite. La nivelul companiei au mai fost achiziţionate maşini de marcaje, maşini de colmatat rosturi şi fisuri, dar şi staţii de asfalt”, a mai amintit Cristi Tudor.

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: