Mistreţ cu trichineloză, împuşcat la vânătoare

Panică în rândul autorităţilor sanitar-veterinare din Gorj, după apariţia unui nou caz de trichineloză la un porc mistreţ. Animalul a fost împuşcat pe un fond de vânătoare din comuna gorjeană Ciuperceni.

Cazul a fost confirmat marţi, fiind vorba de un exemplar de pe fondul de vânătoare 28 Boboeşti. Alte opt cazuri au fost depistate pe fondurile de vânătoare Ştefăneşti (1 caz), Boboeşti (1 caz), Ceauru (3 cazuri), Bumbeşti Jiu (1 caz) şi Şuşiţa (2 cazuri). În astfel de situaţii este interzis consumul cărnii, iar carcasa este dirijată către o firmă de neutralizare.

Autorităţile au făcut apel la gorjenii care îşi sacrifică porcii de Crăciun. „Să nu uite să facă examenul trichineloscopic şi să ţină cont şi că în mediul silvatic există cazuri pozitive de trichină şi nu ar fi imposibil să fie şi la porcul domestic”, a declarat directorul DSV Gorj, Nicolae Călescu.

De asemenea, pentru evitarea posibilei infestări cu parazitul trichinella spiralis, autorităţile sanitare le atrag atenţia gorjenilor să achiziţioneze carnea de porc numai din locuri special amenajate şi verificate.

Trichineloza este o boală infecţioasă care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminată.

Vizualizări: 2,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: