Studiu pentru drumul expres Târgu Jiu-Craiova

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a anunţat că, până la sfârşitul anului, va fi lansată documentaţia pentru un studiu de fezabilitate pentru un drum expres Târgu Jiu-Craiova. Deputatul PSD Mihai Weber susţinea că realizarea acestui drum va constitui un mare avantaj pentru economia şi turismul judeţului Gorj: „Gorjul este un judeţ cu un ridicat potenţial turistic dat atât de renumitele opere ale sculptorului Constantin Brâncuşi, cât şi de frumuseţea peisajelor existente aici. Construirea unui drum expres ar genera, în mod cert, atragerea unui număr variat de turişti, dar şi de investitori străini în zonă, lucru ce ar contribui la dezvoltarea infrastructurii acestui judeţ”.

Neaga a mai afirmat că, în ceea ce priveşte autostrada Craiova-Lugoj, acesta este un proiect care va fi realizat în parteneriat public-privat, iar în scurt timp va fi aprobat studiul de fundamentare, proiectul nefiind însă gestionat de Ministerul Transporturilor, ci de „cei de la prognoză”. Şeful CNAIR a făcut aceste declaraţii, luni, la Craiova, unde a participat la semnarea contractelor de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 1 şi 2 din drumul expres Piteşti-Craiova.

Un drum expres nu trece prin localităţi, nu are intersecţii la nivel, nu are treceri de pietoni, are în general două benzi, are separator central între sensuri şi intrări/ieşiri cu benzi de acceleraţie/deceleraţie, care, dacă există, sunt însă mult mai scurte decât pe autostradă. (A.A.)

Vizualizări: 2,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: