DOVADĂ! Călinoiu şi-a angajat fiul în baza adeziunii la UNPR

Fiul lui Ion Călinoiu, preşedintele pesedist al Consiliului Judeţean Gorj, este membru UNPR! Ion Mădălin Călinoiu şi-a semnat adeziunea la UNPR Gorj pe 19 septembrie 2014. Aşa poate fi explicată şi promovarea sa pe postul de consilier al secretarului de stat uneperist din Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu.

Fiul preşedintelui executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a ales UNPR, un partid aliat lui Victor Ponta. Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Gheorghe Cocină, a confirmat că fiul lui Ion Călinoiu este membru UNPR.

Mădălin Ion Călinoiu, de profesie farmacist şi patron al firmei Califarm SRL, a fost numit acum câteva luni consilier al unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, şi el membru UNPR. Cocină spune că promovarea lui Călinoiu jr. nu are legătură cu adeziunea la UNPR: „Este înscris de anul trecut. Nu are nicio funcţie, doar membru. Nu are nicio legătură promovarea la minister, ce legătură să aibă“.

adeziune_calinoiu_unpr

Surse din cadrul partidului susţin că Ion Călinoiu a ales să-şi aranjeze fiul pe filiera UNPR şi nu PSD, pentru a fi la putere şi dacă partidul lui Gabriel Oprea alege să guverneze cu PNL. În politica gorjeană sunt mai multe familii de politicieni împărţite în mai multe partide: Manta senior la PNL, juniorul la PSD; Marcel Romanescu la PNL, fratele lui la alianţa PSD-UNPR-PC; Dorin Filip la PNL, fiul său la PP-DD; Ion Iordache la PNL, cumnata la PSD etc.

Firma lui Mădălin Călinoiu, Califarm SRL, se află în insolvenţă, pentru datorii de 16 miliarde de lei vechi. Celălalt fiu al lui Călinoiu, Robert Călinoiu, a fost promovat în 2012 la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la Direcţia de control a marilor averi. „Fiecare îşi rezolvă probleme personale, dar eu nu mă gândesc la probleme personale“, declara Ion Călinoiu acum câteva săptămâni, ca argument că nu foloseşte pârghii politice în interes  propriu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost întrebat, în decembrie, cum a ajuns fiul său consilier la Ministerul Sănătăţii, iar răspunsul a fost: „Simplu“. Cu o adeziune, ar fi fost răspunsul potrivit.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: