Ponta nu se dă plecat din fruntea PSD. Nici Călinoiu şi Cârciumaru!

Victor Ponta mai trage de timp să rămână în fruntea PSD. Preşedintele PSD a convocat Consiliul Naţional al partidului pentru 21 martie, care va stabili modificări la statut pentru reformarea partidului. Asta deşi promisese congres în martie, cu alegeri, nu consiliu naţional. În paralel, Geoană vrea să pună bazele unei noi formaţiuni, în care să atragă parlamentarii nemulţumiţi din PSD şi nu numai. Partidul lui Geoană ar urma să intre la guvernare în primăvară alături de noul PNL.

Victor Ponta se impune în fruntea PSD refuzând să convoace Congres de alegeri în februarie sau martie, aşa cum anunţase după pierderea alegerilor. Ieri, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului a anunţat că pe 20-21 martie va fi Consiliu Naţional, unde se va decide data Congresului. Pe de altă parte, conferinţele judeţene ale PSD vor avea loc până la finalul lunii martie. Însă marile modificări ale statutului PSD vor fi votate în Congresul naţional şi este foarte posibil ca alegerile în judeţ să fie făcute tot după vechiul statut.

Dacă ar fi votat un nou statut în PSD atunci potrivit unei noi reguli, Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu şi alţi lideri ai filialei Gorj nu ar mai putea fi şi şefi la partid şi la primărie sau la judeţ. ”Trebuie să stabilim care e nivelul la care cineva care are o funcţie administrativă importantă, pornind de la cea de prim-ministru, de preşedinte de Consiliu Judeţean, exercită şi funcţii politice”, a spus Ponta. Printre alte amendamente ale statutului se numără şi stipularea unor incompatibilităţi între calitatea de membru PSD şi implicarea în dosare penale.

Agitaţie la Gorj

Între timp, în organizaţia judeţeană este mare agitaţie. Primarii vor să fie mai bine reprezentanţi în conducerea judeţeană, iar unii parlamentari se văd şefi la PSD Gorj. „Urmează o etapă de reorganizare PSD la nivel judeţean, naţional. Eu cred că atâta timp cât am fost pe poziţii de răspundere mi-am făcut datoria şi de fiecare dată am câştigat. Sper ca şi cei care vin după noi să facă acelaşi lucru“, spune Florin Cârciumaru. Alte surse spun că deputatul Mihai Weber ar fi un candidat serios la funcţia de lider al partidului, însă acesta neagă. „Dacă eu aş fi unul dintre doritori, răspunsul este nu. Deci nu-mi doresc. Nu am avut nicio discuţie şi nu am dorit o funcţie de conducere. Sunt alţi colegi care au mai multă experienţă şi vechime şi pot ocupa funcţii de conducere în cadrul partidului. Dacă discutăm de cele două funcţii de vârf, preşedinte şi preşedinte executiv, nu am auzit şi nu ştiu dacă ar fi cineva doritor să se înhame la asemenea muncă“, a spus Weber.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: