Dovada că Băltăreţu a intrat ilegal în Consiliul Local Târgu Jiu

Conducerea Partidului Naţional Liberal Gorj a depus la Instituţia Prefectului o plângere prealabilă privind validarea Ilenei Băltăreţu în funcţia de consilier local al municipiului Târgu Jiu. Eduard Berca, consilier local PNL, a declarat ieri în conferinţă de presă că atât primarul Florin Cârciumaru, cât şi secretarul municipiului, Grigore Jianu, s-au umplut de penibil când au nominalizat-o pe Băltăreţu  pentru această funcţie.

Conducerea municipală a PNL a prezentat ieri, în conferinţă de presă, documentul prin care Ileana Băltăreţu, consilier local PC, renunţa anul trecut de bună voie la mandatul de ales local. Acest document, înregistrat de primăria Târgu Jiu, a fost pur şi simplu ignorat în momentul în care s-au făcut propunerile pentru ocuparea celor trei posturi vacante de consilier local.

Conducerea PNL Gorj a spus ieri că a sesizat deja Instituţia Prefectului cu privire la această ilegalitate. ”Am depus atât la Instituţia Prefectului, cât şi la primărie plângere prealabilă în contencios în ceea ce priveşte validarea doamnei Băltăreţu ca şi consilier local. Suntem îndreptăţiţi să contestăm, ne bazăm pe legea 215 şi sunt convins că iar se vor umple de penibil cei din primărie, secretarul primăriei şi primarul Cârciumaru”, a spus consilierul PNL, Eduard Berca.

La sesizare, conducerea PNL a anexat şi solicitarea Ilenei Băltăreţu de a renunţa la mandat, din 2014. ”Sesizările pe care le-am depus se bazează pe o solicitare a doamnei Băltăreţu înregistrată în data de 28 iulie 2014 la Registratura primăriei Târgu Jiu prin care dumneaei renunţă la mandatul de consilier local. Acest document are deja efecte juridice în sensul că a fost luat în calcul atât de primăria Târgu Jiu când a făcut referatul pentru validarea domnului Gherghe şi invalidarea doamnei Băltăreţu în 2014 şi ulterior, în 2015, Direcţia Juridică din cadrul primăriei revine cu un alt referat în care face abstracţie de acest document şi o validează pe Băltăreţu, în condiţiile în care acest document se află şi într-un dosar, a produs efecte juridice şi este parte într-o sentinţă civilă”, a spus Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj.

Vicele Popescu: ”Consiliul Local decide cui va da dreptate”

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au menţionat că vor analiza documentele transmise de PNL, dar spun că aceste documente nu au ajuns în instituţie. De partea cealaltă, Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că plângerea depusă de PNL va fi dezbătută într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local. ”Vom înainta solicitarea organizaţiei PNL Consiliului Local al municipiului Târgu Jiu şi va fi dezbătută, va fi discutat acest punct de vedere. Mai departe, Consiliul Local decide dacă dă dreptate contestaţiei sau se merge în continuare pe decizia de validare a doamnei Băltăreţu. Instanţa va decide paralel şi punctul ei de vedere cu privire la această contestaţie”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

facsimil_baltaretu

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: