Doze de vaccin Astra Zeneca, temporar carantinate

Autoritățile din România au decis să carantineze peste 4.200 de doze de vaccin Astra Zeneca, din lotul ABV 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării.

Cele 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Deja au fost folosite peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca suspectat că generează tromboză, o reacție adversă care nu este specificată în prospect.

Dozele carantinate temporar vor fi înlocuite tot cu Astra Zeneca, dar din alt lot.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut joi următoarele precizări:

"În cursul acestei seri, a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situaţia celor două loturi de vaccinuri a fost analizată şi s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat".

Vizualizări: 1,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: