Suc de ceapă pentru tratarea părului

Pentru ca tratamentul cu suc de ceapă să dea roade, el trebuie repetat de 2-3 ori pe săptămână, pentru o perioadă de minim 2 luni. Înainte de a vă apuca de acest tratament, se recomandă să folosiţi puţin suc de ceapă pe o porţiune mică a pielii pentru a verifica să nu fiţi alergici.

Ceapa are o sumedenie de proprietăţi curative deloc de neglijat, atât pentru interiorul organismului, cât şi pentru exteriorul său. O zonă în care ceapa face minuni este părul, pe care această legumă îl ajută în mai multe feluri. Una dintre neplăcerile ivite este căderea părului, episod ce vine după o perioadă fastă a podoabei capilare.

Pentru că este plină de sulf, ceapa are un mare rol în a regenera foliculii firului de păr şi în a-l face mai rezistent şi mai puţin predispus la cădere şi casare. Acest suc de ceapă pentru păr hrăneşte foliculii, dar are şi un rol antiseptic, distrugând bacteriile, infecţiile cu ciuperci, îndepărtează mătreaţa, acneea scalpului și mâncărimile.

Dermatologii ne asigură că a pierde între 50 şi 100 de fire pe zi este perfect normal, dar sunt situaţii în care căderea părului pare atât de accelerată, încât nu ştim ce să mai facem ca să mai stopăm acest proces. De ajutor în acest sens este colagenul, iar sulful din ceapă măreşte producţia de colagen atât de importantă pentru păr.

Un suc de ceapă pentru păr sporeşte rezistenţa firului de păr şi previne subţierea şi ruperea sa, făcându-l totodată să capete mai mult volum şi oferindu-i un aspect strălucitor.

Sucul de ceapă pentru păr se poate obţine cu ajutorul unui storcător de fructe, tăind ceapa în bucăţi şi punând-o în recipientul în care se storc fructele sau legumele. Se mai poate obţine acest suc de ceapă pentru păr şi dacă ceapa e pastă la blender, după care pasta obţinută se lasă într-o strecurătoare la scurs, sau cu ajutorul unei răzători clasice, urmând ca zeama obţinută să fie scursă pentru a păstra doar sucul limpede.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: