Măști profesionale - îngrijirea intensivă a părului

Când părul nostru este vizibil deteriorat, abia atunci începem să aplicăm intensiv diverse produse nutritive și hidratante. Însă, din păcate, această abordare este extrem de ineficientă: pentru a menține părul strălucitor și puternic, trebuie să-i oferim o grijă suplimentară cel puțin o dată pe săptămână, chiar dacă considerăm că este sănătos. 

Măștile obișnuite de păr trebuie folosite o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de starea generală. Acestea necesită a fi aplicate pe părul curat și umed pe toată lungimea, evitând rădăcinile (regulă respectivă nu este valabilă pentru scalpul gras). Compoziția trebuie să acționeze pe păr timp de trei, până la cinci minute și apoi se clătește bine cu apă.


4 greșeli frecvente comise în procesul de aplicare a măștilor pentru păr


• În procesul de aplicare a măștii, ne concentrăm pe partea superioară a părului, uitând că firele și capetele inferioare au nevoie, de asemenea, de nutriție și îngrijire suplimentară. Pentru a asigura o distribuție perfectă a măștii pe întreaga lungime și pentru a evita afectarea firelor, după utilizarea produsului, treceți ușor prin păr cu un pieptene special cu dinți rari.

• Alegeți o mască de păr  potrivită exclusiv pentru necesitățile individuale ale șuvițelor. De asemenea, citiți mereu cu atenție instrucțiunile: majoritatea măștilor trebuie ținute pe păr timp de cinci minute, pe când altele până la 15!

• După utilizarea măștii, părul trebuie să fie curat și proaspăt. Dacă observați că șuvițele arată dezordonat, această mască este cel mai probabil nepotrivită pentru tine. Încercați să căutați o textură mai ușoară.

• Nu uitați de vârfurile părului: atunci când aplicați masca, acordați întotdeauna o atenție specială acestei zone.

Mituri despre măști - Adevărat sau Fals

Masca trebuie aplicată de la mijlocul părului și pe vârfuri: Adevărat.

De regulă, rădăcinile părului rareori au nevoie de o îngrijire speciale. În plus, masca aplicată pe rădăcinile părului va încarcă firele.

Pentru un rezultat vizibil, masca trebuie lăsată peste noapte: Fals.

Păstrarea măștii pe păr  toată noaptea nu este benefică și nicidecum nu va crește eficacitatea produsului. Iar dacă totuși doriți să-i îmbunătățiți acțiunea, o puteți lăsa pe cap timp de 10 minute și nu mai mult.

Odată ce ați aplicat masca, trebuie să vă pieptănați: Adevărat.


Este foarte important pentru eficiența măștii să distribuiți produsul uniform peste păr. Aplicați masca și folosiți un pieptene cu dinți largi pentru a vă pieptăna uniform.  


Pentru rezultate optime, masca trebuie aplicată după fiecare spălare: Fals.


Masca se aplică după cum este necesar. Este important să ne amintim că efectul măștii durează doar până la următoarea șamponare. Dacă aveți părul foarte deteriorat, atunci puteți aplica masca după fiecare spălare.

Masca încarcă părul fin: Adevărat


Părul subțire de obicei nu are volum, iar măștile de păr cu textură densă îngreunează firele. Din acest motiv, există măști speciale pentru părul fin. Iar dacă nu dispuneți de asemenea compoziții puteți aplica produsul doar pe partea de mijloc a părului și pe vârfuri. 

Masca trebuie spălată în termen de 2-3 minute de la aplicare.

Vizualizări: 7,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: